Dubrovačko glazbeno proljeće

Dubrovačko glazbeno proljeće

Dubrovačko glazbeno proljeće novo je glazbeno događanje u gradu koje organizira Dubrovački simfonijski orkestar. Radi se o ciklusu koncerata klasične glazbe koji će se održavati od 18. do 28. travnja 2017., osmišljenog u svrhu obogaćivanja kulturne ponude grada Dubrovnika

.

Ovo glazbeno događanje spoj je mladosti i iskustva. Kroz deset dana, devedesetdvogodišnjim orkestrom dirigirat će njegov počasni dirigent Pavle Dešpalj, austrijski dirigent Christoph Campestrini i poznati zagrebački dirigent Tomislav Fačini. Kao solisti predstavit će se izvrsni mladi hrvatski glazbenici: Aljoša Jurinić, peti najbolji pijanist svijeta te finalist Chopinova pijanističkog natjecanja, dobitnik pete nagrade Natjecanja kraljice Elizabete i prvonagrađeni na natjecanju „Robert Schumann“ u Njemačkoj; zatim violistica Hiwote Tadesse, dobitnica Grand Prix nagrade na Međunarodnom natjecaju mladih glazbenika u Moskvi, prve nagrade na Međunarodnom natjecanju Citta di Barletta u Italiji i drugih. Potom, Đana Kahriman, koncertna majstorica DSO-a i dobitnica pet prvih nagrada na državnim natjecanjima, Matija Novaković, prvi fagot DSO-a, a kao solist i umjetnički voditelj nastupit će se i Dmitry Sinkovsky, vrsni ruski violinist uspješne međunarodne karijere.
Koncerti će se održavati u crkvi Male braće, tvrđavi Revelin i Katedrali, te će bogatim programom i izvedbama kvalitetnih glazbenika osigurati jedinstveni doživljaj svim ljubiteljima klasične glazbe.
Ulaznice će biti dostupne u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra radnim danom od 9 do 14 sati, u Luži, u gift shopu Dubravka na Pilama te na ulazu jedan sat prije početka koncerta. Dodatne informacije dostupne su na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; na broj telefona +385 20 417 110.

dso plakat18 28042017 preview