Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto

30. kolovoza – 24. rujna 2019.

Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto je festival organiziran od strane Dubrovačkog simfonijskog orkestra prvi put 2013. godine i već prve godine nailazi na sjajno prihvaćanje publike. Festival započinje potkraj kolovoza i traje gotovo cijeli rujan, a njegov cilj je zadržati prisutnost glazbe i kulturnog života i nakon Dubrovačkih ljetnih igara.

Read more

Jesenji glazbeni moskar

Jesenji glazbeni moskar
15. listopada – 25. listopada 2018.


Jesenji glazbeni moskar je festival koji se održava petu godinu za redom a očituje se raznolikošću programa. Dubrovački simfonijski orkestar naime, vodi publiku od klasike, popularne do gypsy jazz glazbe.

Read more

Stradun Classic

4.10. - 11.10.2019.

Klarinetistica Marija Pavlović (artist in residence) jedna od najdarovitijih hrvatskih glazbenika novije generacije u Hrvatskoj, a u rodnom Dubrovniku zajedno s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i vrhunskim glazbenicima iz cijelog svijeta 2018. godine započela je festival Stradun Classic.
Riječ je o festivalu komorne glazbe, a koji okuplja uspješne glazbenike iz cijeloga svijeta. Tako su u prvoj godini na festivalu nastupili
 oboist Tom Owen, fagotist Pieter Nuytten, hornist Boštjan Lipovšek, violinist Daniel Rowland, čelistica Maja Bogdanović, kontrabasist Zoran Marković, pijanistica Martina Filjak, čelistica Monika Leskovar i drugi.
 

Read more