Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto

27. kolovoza – 21. rujna 2021.

Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto je festival organiziran od strane Dubrovačkog simfonijskog orkestra prvi put 2013. godine i već prve godine nailazi na sjajno prihvaćanje publike. Festival započinje potkraj kolovoza i traje gotovo cijeli rujan, a njegov cilj je zadržati prisutnost glazbe i kulturnog života i nakon Dubrovačkih ljetnih igara.

Read more

Jesenji glazbeni moskar

5. listopada – 22. listopada 2021.


Jesenji glazbeni moskar je festival koji se održava šestu godinu za redom a očituje se raznolikošću programa. Dubrovački simfonijski orkestar naime, vodi publiku od klasike, popularne do gypsy jazz glazbe.

Read more

Stradun Classic

24.9. - 2.10.2021.

Renomirana hrvatska klarinetistica Marija Pavlović je od 2018 ‘Artist in Residence' u Dubrovačkom simfonijskom orkestru, te zajedno s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i vrhunskim glazbenicima iz cijelog svijeta  u 2018. godini utemeljuje novi festival ' Stradun Classic'.
Riječ je o vrhunskom festivalu komorne glazbe, koji okuplja uspješne glazbenike iz cijeloga svijeta. Tako su na festivalu gostovali oboist Tom Owen, fagotist Pieter Nuytten, hornist Boštjan Lipovšek i Radovan Vlatković, violinist Daniel Rowland i Gordan Nikolić, violinistica Vineta Sareika, čelistica Monika Leskovar, Celine Flamen i Maja Bogdanović, kontrabasist Zoran Marković, pijanistica Martina Filjak, mezzo-sopranistica Renata Pokupić, dirigent Darrell Ang i šef dirigenta Dubrovačkog simfonijskog orkestra Marc Tardue.

Read more